Those Vegan Cowboys maakt kaas met caseïne uit precisiefermentatie
21 dec 2022 09:01
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
GENT - Those Vegan Cowboys, het nieuwe bedrijf van de oprichters van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg en Niko Koffeman, is er in geslaagd een alternatief voor kaas te ontwikkelen waarbij geen koemelk wordt gebruikt. Via precisiefermentatie is het gelukt om verschillende soorten caseïne te produceren. Caseïne is het eiwit dat kaas de bijzondere structuur bezorgt en dat tot nu toe uitsluitend door dieren werd geproduceerd.
Those Vegan Cowboys heeft met de caseïne uit precisiefermentatie een eerste kleine kaas geproduceerd. Om tot een commercieel product te komen is nog een heel traject te gaan en moet het bedrijf nog werken aan schaalvergroting. Daarnaast is er nog Europese goedkeuring als novel food voor het product nodig.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan