HEMA breidt samenwerking met Too Good To Go uit

BRUSSEL - Na een succesvolle test gaan 98 Belgische winkels van HEMA samenwerken met Too Good To Go. In Nederland werken de partijen al langer samen.

Tijdens een recente test met Too Good To Go in de HEMA winkel in Turnhout, redde de retailer 155 maaltijden en bespaarde zo 287,5 kilo CO2. Nu breidt HEMA de samenwerking uit tot 98 winkels in heel België. HEMA wil zo vermijden dat veel seizoensgebonden eindejaarsproducten verspild zouden worden.

In de app van Too Good To Go zien consumenten de deelnemende Hema-winkels en kunnen ze een bestelling plaatsen. Betalen gebeurt in de app, afhalen kan dan in de gekozen HEMA-winkel. Het aanbod is afhankelijk van wat er die dag niet verkocht werd. Iedere bestelling is dus een verrassing. De start van de samenwerking tussen HEMA en Too Good To Go is een succes gebleken: op de eerste dag redden de gebruikers van Too Good To Go al 1.069 pakketten. Dat waren tevens alle pakketten die werden aangeboden.

​“We zijn bij Hema vastberaden om de strijd tegen voedselverspilling een versnelling hoger te schakelen. Het is een collectief engagement dat we met onze klanten en medewerkers aangingen, en nu verder landelijk uitbreiden tijdens de eindejaarsperiode. De wetenschap dat we tijdens de decembermaand geen eten teloor laten gaan en de eerste veelbelovende resultaten stemmen ons extra feestelijk en smaken naar meer aanbiedingen via Too Good To Go op andere momenten zoals de lente”, aldus Carla Velghe, Country Director België. ​





Laatste nieuws