Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
bron: FoodPro Network Belgium
LONDEN - Unilever experimenteert in samenwerking met diverse start-ups met precisiefermentatietechnieken om ijs te produceren zonder gebruik van koemelk. In de loop van 2023 hoopt Unilever met de eerste producten op de markt te komen. Waarschijnlijk zal daar één van de grote wereldwijde merken voor worden gebruikt, zoals Ben & Jerry's of Magnum. De eerste prototypes voor het ijs zijn al gemaakt. Dat meldt Bloomberg.
De productie van ijs zonder koemelk is onderdeel van de strategie van het concern om de uitstoot van broeikasgassen in de productieketen te reduceren. Unilever zet in op precisiefermentatie om op een alternatieve manier specifieke zuivel en wei-eiwitten te produceren, zoals bijvoorbeeld caseïne.
Unilever-ijsmerken, waaronder Ben & Jerry's en Magnum, kennen overigens al wel veganistische varianten van hun producten. Deze zijn echter gebaseerd op het gebruik van amandelmelk als alternatief voor koemelk.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan