Greenyard: mensen eten minder groente en fruit
bron: FoodPro Network Belgium
SINT-KATELIJNE-WAVER - Greenyard kijkt uit naar politieke initiatieven om mensen gezonder te doen eten. Zoals het voorstel om de BTW op verse voeding in België af te schaffen. De omzet van Greenyard steeg het afgelopen half jaar nog, maar het Europese marktvolume daalt.
Consumenten eten minder verse groenten en fruit nu er zoveel politieke en economische onrust is. Dat meldt Greenyard bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers. De vergelijkbare omzet steeg in het afgelopen halfjaar met 7,3% tot 2,27 miljard euro. In diepvries steeg het volume, voor vers was er alleen een positief prijseffect.
De aangepaste EBITDA van Greenyard is in lijn met vorig jaar: 80,4 miljoen euro dit jaar tegenover 82,6 miljoen een jaar geleden. Onder de streep kwam de winst lager uit dan een jaar eerder. Toch toont het bedrijf zich tevreden over de resultaten in deze omstandigheden.
“In de huidige omstandigheden merken we een toegenomen belangstelling voor onze unieke en geïntegreerde manier van werken”, aldus co-CEO Marc Zwaaneveld, die er tevens op rekent dat de vraag naar vers binnenkort weer toeneemt. De huidige economische omstandigheden hebben er immers toe geleid dat de gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking ver onder de minimumaanbevelingen van de WHO (400gr/dag) is gebleven, vult co-CEO Hein Deprez aan.
“We hebben nu echt een uitzonderlijk moment om de kracht van groenten en fruit ten volle te benutten. Er worden gunstige beleidsmaatregelen en -strategieën ontwikkeld die de essentiële rol van de meest gezonde en duurzame voedingscategorie benadrukken”, aldus Deprez. “Onze sector was een van de eerste die de negatieve gevolgen van de huidige situatie ondervond, maar zal ook een van de eerste zijn die samen met de stimulering van gezonder eten weer aantrekt.”
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan