Nieuwe dropvariant met zeewier
bron: FoodPro Network Belgium
PURMEREND - Dropmakers Klepper & Klepper hebben een pittige zoute drop ontwikkeld met een vleugje zeewier. Umami volgens Klepper & Klepper. Huub Klepper: “Umami is de naam die de Japanners hebben gegeven aan de (zogenaamde) vijfde smaak, een smaak die naast zoet, zout, zuur en bitter bestaat. Umami zit van nature in, onder andere, rijpe tomaten, sardientjes, ulva (een soort zeewier), truffels, maar ook in olijven, ansjovis, knoflook en nu ook in De Beste Drop Ooit – Pittig zout."
Los van de pittig zoute umamismaak, heeft zeewier wel meer bijzondere eigenschappen. Zeewier is een goede bron voor ijzer en eiwitten. En het zit boordevol mineralen, zoals fosfor, calcium en jodium. Zeewier is daarnaast goed voor het milieu, mits je het op verantwoorde wijze oogst. Want wat bomen boven het water doen, dat doet zeewier onder water: CO2 uit de atmosfeer halen.
Het zeewier dat Klepper & Klepper gebruikt is vegan en op land geteeld. De kweekmethode maakt geen gebruik van zoet water, heeft geen impact op kwetsbare ecosystemen en stoot geen stikstof uit. Ook bevat deze smaak, net als alle andere varianten van de droplijn De Beste Drop Ooit, geen gluten en gelatine. Bovendien zitten alle varianten in een bio-composteerbare verpakking.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan