Fabriek van ENOUGH in Sas van Gent geopend
bron: FoodPro Network Belgium
SAS VAN GENT - In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, produceert het Schotse bedrijf ENOUGH Food binnenkort eiwitrijke grondstoffen voor vleesvervangers op basis van schimmels. Hoewel de productie in de fabriek nog niet is gestart is deze op vrijdag 16 september al wel officieel geopend.
Met de bouw van de fabriek van ENOUGH Food is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Daarvan komt 17 miljoen euro uit Europese steunfondsen voor innovaties. ENOUGH Food start binnenkort met productietests. Het doel is om nog voor het einde van het jaar volledig in productie te gaan.
ENOUGH maakt gebruik van het natuurlijke fermentatieproces. Door schimmels te voeden met suikers die van nature in granen voorkomen, groeien deze uit tot een compleet voedingsmiddel, dat is de ABUNDA mycoproteïne. De eenvoud van het proces betekent dat ABUNDA zeer schaalbaar is om aan toekomstige behoeften te voldoen. ABUNDA is een duurzaam eiwit dat toepasbaar is voor meerdere categorieën en producttoepassingen.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan