Topman Carrefour: “Consument getekend door nieuwe zuinigheid”
bron: FoodPro Network Belgium
PARIJS - De inflatie dwingt consumenten tot nieuwe zuinigheid. Ze letten heel sterk op de prijzen en veranderen hun koopgedrag. Dat zegt Alexandre Bompard, topman van Carrefour.
Door de hoge inflatie hebben Franse consumenten een fundamenteel nieuw koopgedrag aangenomen. Consumenten doen hun boodschappen heel kostenbewust: ze kiezen voor de laagste prijzen, promoties en afprijzingen. In plaats van vis en biefstuk gaan ze voor het goedkoopste varkensvlees en laten ze biologische producten links liggen om geld te besparen.
Het gaat om een nieuwe, maar al diepgewortelde zuinige houding, aldus Bompard. Die houding zal volgens de Carrefour topman ook nog lange tijd aanhouden. Dat vertelde de CEO op het jaarlijkse nazomercongres van de Franse werkgeversfederatie Medef. Op de Franse markt haalde de inflatie in juli met 6,8% het hoogste percentage sinds het begin van de metingen begin de jaren negentig.
“Het fenomeen is er, zit diep en is in een stroomversnelling geraakt in de afgelopen weken,” citeert Reuters Bompard. Frankrijk nam eerder uitzonderlijk agressieve maatregelen om de koopkracht te beschermen, zoals het vaststellen van een maximumprijs voor gas- en elektriciteit, loonsverhogingen en subsidies voor de armen. Maar zelfs dan veranderen consumenten blijkbaar hun koopgedrag.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan