WUR Cursus Gastronomie voor alle food professionals gaat na de zomer van start
bron: FoodPro Network Belgium
WAGENINGEN - Anno 2022 moet alles anders in de gastronomie. Ontwikkelingen als de groene Michelinster en plantaardige biefstuk bij ’s lands bekendste biefstuk-keten zijn daarvan twee voorbeelden.
Hoe breng je als chef, productontwikkelaar, menu engineer of adviseur verfrissende culinaire concepten op de markt of in je restaurant, die, naast dat ze geweldig smaken ook echt bijdragen aan duurzaamheid én gezondheid? Wat zijn precies de psychologische, sociale en fysieke achtergronden bij het culinair genieten en de smaakwaarneming en hoe kun je met die kennis de totale klantervaring nog beter beïnvloeden? Je gasten zijn er klaar voor, nu jij nog!
Leer samen met vakgenoten in de blended (online én op locatie) cursus “Gastronomic Science for Future Food” van Wageningen University & Research (WUR), hoe je deze intrigerende kennis in jouw voordeel kunt toepassen.
Opbouw cursus
Eerst volg je 3 weken in oktober 2022, in eigen tempo, online lessen van wetenschappers van WUR, in een community met andere deelnemers. Daarna ben je in november 2022 samen 2 dagen te gast bij top chef Leon Mazairac, in het Utrechtse Karel V hotel-restaurant. Onder de bezielende leiding van dr. Guido Camps doe je de laatste wetenschappelijke inzichten op, om die vervolgens toe te kunnen passen in jouw eigen situatie. Daarnaast bevat het programma de nodig vertaalslagen naar de gastronomie met een interessante line-up van praktijksprekers, uit industrie en gastronomie én natuurlijk wordt er gewerkt in de keuken, onder leiding van Leon! Je hoort daarnaast o.a. live het verhaal van Meesterkok Jelle Wagenaar van restaurant ’t Seminar, die al in 2021 bij de eerste groene Michelinsterren werd verkozen.
Meer informatie via de site van WUR: Blended Course Gastronomic Science for Future Food - WUR
Let op: deze cursus komt in aanmerking voor €1000 STAP-subsidie, informatie via de bovenstaande link. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan