Rapport: Minder zout in voeding, stijging in sauzen en conserven
31 aug 2016 11:31
bron: foodpro
bron: foodpro
DEN HAAG – Volgens de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is het zoutgehalte in levensmiddelen is tussen 2011 en 2015 met 6,8 procent gedaald. Daarentegen is er meer zout aangetroffen in sauzen en een aantal conserven.
In sauzen is met zoutgehalte gemiddeld ruim 15 procent gestegen sinds 2011, aldus het onderzoek van de NVWA. Ook in kippenragout, tonijn in water en rode kool met appeltjes is de hoeveelheid zout aanzienlijk gestegen.
In groente en peulvruchten, chips, vleeswaren, kaas, brood en kant-en-klaarmaaltijden is de hoeveelheid zout juist aanzienlijk gedaald sinds 2011.
De maximaal aanbevolen hoeveelheid bedraagt 6 gram per dag.
Bekijk de rapporten hier
Discussieer (of volg) mee over zout op het FoodPro platform
Laatste nieuws
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
-
18 sep Foodmerken zien brood in mukbang
-
17 sep One Frozen klaar voor groei na fusie met National Cortina Frozen Foods
-
17 sep Amazon verplicht personeel weer hele week naar kantoor te komen
-
17 sep Hoe maakt technologie een duurzaam verschil in de voedingsmiddelen- en drankensector?
-
17 sep ME-AT the alternative: Duitse traditionele producten veganistisch gemaakt
-
16 sep Ghana heeft last van cacaosmokkel
-
16 sep Prijs van koffiebonen stijgt tot hoogste niveau sinds 2011
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan