Ferrero mag in Aarlen onder voorwaarden productie hervatten
bron: FoodPro Network Belgium
AARLEN - De Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen heeft van het federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om de productie te hervatten. De fabriek moest begin april de deuren sluiten na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt werden aan een salmonellabesmetting in de fabriek. Alle Kinder-chocoladeproducten die door de producent in Aarlen waren geproduceerd werden teruggeroepen.
De toelating geldt in eerste instantie voor een periode van 3 maanden. Elke geproduceerde partij en de grondstoffen zullen tijdens die drie maanden extra worden geanalyseerd. Wanneer de producten in orde zijn kunnen ze worden verkocht. Wanneer na drie maanden de resultaten van de inspecties gunstig blijken, kan een definitieve toelating worden gegeven.
De hervatting van de productie onder voorwaarden volgt na een grondige schoonmaak en na intensieve voedselveiligheidscontroles in samenwerking met het FAVV. Er werden meer dan 1.800 kwaliteitscontroles uitgevoerd, 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd en er werden aanzienlijke investeringen gedaan. Er werden verschillende machines vervangen en 300 meter aan nieuwe leidingen geplaatst.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan