Gorillas lanceert eigen huismerken

BERLIJN - Flitsbezorger Gorillas kondigt vandaag de lancering aan van vier eigen private label merken: Gorillas Daily, Gorillas Premium, Hot Damn Coffee en startup-beer. Het gaat om ongeveer 50 producten in 11 van de meest gevraagde categorieën. Gorillas wil zo de winstmarges opkrikken.

Vooralsnog worden de huismerken geïntroduceerd in de belangrijkste Europese markten voor de bezorgdienst, namelijk Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De vier merken zijn ontwikkeld op basis van klantinzichten. De flitsbezorger wil in de belangrijkste productgroepen eigen hoogwaardige producten aanbieden tegen een eerlijke prijs, zo laat het bezorgbedrijf weten. De eerste producten zijn vanaf 9 juni beschikbaar in de Gorillas app. In de loop van de zomer worden extra producten aan het assortiment toegevoegd.

"Vanaf dag één wilden we onze eigen producten ontwikkelen, met unieke smaken en creatieve verpakkingen, om perfect aan te sluiten bij de behoeften en smaken van onze klanten,” laat Kağan Sümer, oprichter & CEO van Gorillas weten. “Onze nieuwe huismerken zijn ook een belangrijk onderdeel van onze winstgevendheidstrategie en zullen ons in staat stellen nieuwe inkomstenstromen te ontwikkelen in onze kernmarkten. Bovendien versterkt het onze inzet voor duurzaamheid, aangezien we ons richten op milieuvriendelijke oplossingen voor productie en verpakking.", aldus Sümer.

Gorillas komt met vier private labelmerken die elk een andere focus hebben:

- Gorillas Daily voor heerlijke alledaagse benodigdheden zoals spreads, vleeswaren en kaas.

- Gorillas Premium voor een selectie van top-end producten, zoals verse pasta en zoete en hartige snacks.

- Hot Damn Coffee voor een premium koffie-ervaring, inclusief bonen, koffiedik, thuis te recyclen pods en havermelk.

 - startup-beer, twee ambachtelijke bieren, een Beierse Helles en een Pale Ale.

Leveranciers moeten daarbij duurzaam werken. De gebruikte verpakkingsmaterialen moeten daarom minimaal zijn, maar ook recyclebaar. Ook moeten de huismerkleveranciers aantoonbaar werk maken van het verminderen van de CO2-uitstoot.





Laatste nieuws