Ferrero moet hervatting van productie in Aarlen nog uitstellen

AARLEN - De Ferrero-fabriek in Aarlen zal later dan gepland de productie kunnen hervatten. De fabriek werd op 8 april stilgelegd als gevolg van een salmonellabesmetting in Kinder-chocoladeproducten. Ferrero had gehoopt om op maandag 13 juni de productie te kunnen hervatten, maar dat moet worden uitgesteld. Volgens de betrokken vakbond wordt nu ingezet op heropening in de laatste week van juni. Bij Ferrero in Aarlen zijn 725 mensen werkzaam. In piekperiodes kan dat aantal oplopen tot 1.100.

In april werd een verband gelegd tussen mensen die ziek werden na het eten van Kinder-chocolade en de Ferrero-fabriek in Aarlen als bron. Volgens de laatste telling van het Europees Centrum voor ziektepreventie en- bestrijding ECDC zijn er 266 bevestigde en 58 waarschijnlijke gevallen ontdekt in 13 landen.

De Ferrero-fabriek moest sluiten na het intrekken van de productievergunning door het Belgische federale agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV. Ook het parket van Luxemburg heeft na het voorval een gerechtelijk onderzoek geopend tegen Ferrero.





Laatste nieuws