Arla Foods neemt uitbreiding in Pronsfeld officieel in gebruik

PRONSFELD - Arla Foods heeft deze week de uitbreiding van de productievestiging in het Duitse Pronsfeld officieel in gebruik genomen. Met de uitbreiding was een investering van 190 miljoen euro gemoeid. De capaciteit voor de productie van melkpoeders is sterk uitgebreid. Er is onder andere een nieuwe 51 meter hoge droogtoren geplaatst. De vestiging kan nu 685 miljoen kilo melk per jaar verwerken tot circa 90.000 ton melkpoeders. 

De bouwactiviteiten bij de productievestiging in Pronsfeld zijn in 2019 van start gegaan. In de Duitse fabriek zijn circa 1.000 mensen werkzaam. Er worden zuivelproducten gemaakt die worden afgezet in ongeveer 70 landen wereldwijd.

De uitbreiding van de fabriek moest voldoen aan de klimaatdoelen die het zuivelconcern binnen de bedrijfsvoering heeft gesteld. Er wordt gebruik gemaakt van een wkk-installatie voor warmte en elektriciteitsproductie. Het systeem van proceskoeling dat wordt toegepast zal het elektriciteitsverbruik met ongeveer 1.800 megawattuur elektriciteit verminderen.

Omdat er momenteel geen alternatief voor groene energie is voor het aardgas dat wordt gebruikt voor de nieuwe fabriek, zal Arla als kortetermijnoplossing groenestroomcertificaten kopen om de CO2-uitstoot te compenseren. Daarnaast onderzoekt Arla of het in de toekomst mogelijk is om 25% van het aardgas te vervangen door waterstof.





Laatste nieuws