Salmonella-incident kost Ferrero tientallen miljoenen euro's

AALTER - De besmetting met salmonella van chocoladeproducten uit de fabriek in het Belgische Aarlen van de Ferrero Group zorgt voor tientallen miljoenen euro’s schade. Dat zegt Nicolas Neykov, topman van Ferrero in Frankrijk. Dat meldt RFI.

Ferrero moest 3.000 ton aan producten terugroepen en vernietigen. De omzet rond Pasen was 40% lager dan in voorgaande jaren. De gevolgen voor het imago van de producten weegt ook door.

De oorzaak van de besmetting met salmonella bleek te liggen in een filter in een vat voor boter in de fabriek in Aarlen. Of de besmetting veroorzaakt is door een vervuilde grondstof of door menselijk handelen is niet duidelijk. In 9 landen werden mensen ziek na het eten van de vervuilde chocoladeproducten. Onder hen waren veel kinderen onder de 10 jaar.

Het bedrijf hoopt de productie in de fabriek over enkele weken te kunnen hervatten. In de toekomst zal 50% van de gezondheids- en veiligheidsinspecties worden uitgevoerd door een erkend extern laboratorium, aldus Neykov. Tot op heden werkte het bedrijf voor het grootste deel op basis van interne beoordelingen en controles die in eigen beheer werden gedaan.





Laatste nieuws