Nestlé boekt omzetgroei van 7,6% in eerste kwartaal van 2022

VEVEY - Nestlé heeft het eerste kwartaal van 2022 afgesloten met een omzet van bijna 22,24 miljard Zwitserse frank, omgerekend circa 21,5 miljard euro. Dat is 5,4% meer dan in het eerste kwartaal van 2021. De organische groei van de omzet lag op 7,6% met een toename van 2,4% in verkoopvolumes en 5,6% hogere prijzen. 

De groei was volgens Nestlé breedgedragen in de meeste regio's en productcategorieën. CEO Mark Schneider sprak in een toelichting van een sterke autonome groei, ondanks een uitdagend klimaat. De topman wees onder meer op de oorlog in Oekraïne. 

Nestlé voerde de prijzen op en zag een duurzame vraag vanuit consumenten. De topman merkte op dat de kosteninflatie nog steeds scherp stijgt en dat verdere prijsverhogingen en andere maatregelen nodig zijn dit jaar om dit op te vangen.   

Nestlé verwacht voor het lopende jaar een autonome omzetgroei van circa 5% en een onderliggende operationele marge van 17 tot 17,5%. De onderliggende winst per aandeel tegen constante wisselkoersen zal naar verwachting ook stijgen.





Laatste nieuws