Ardo noteert omzet van 1,1 miljard euro

ARDOOIE - Het diepvriesgroentebedrijf Ardo noteerde over het boekjaar 2020-2021 een omzet van 1,1 miljard euro. Daarbij werd een bedrijfswinst gerealiseerd van 24,7 miljoen euro en een nettowinst van 16,4 miljoen euro. De winst lag daarmee circa 3 miljoen euro hoger dan in het laatste boekjaar voor corona. Het bedrijf heeft circa 4.000 werknemers verdeeld over 21 vestigingen in 9 landen. De producten van Ardo worden afgezet in meer dan 100 landen.

Momenteel heeft Ardo wel te maken met een sterke stijging van de productiekosten. Het bedrijf moet op zoek naar alternatieven voor zonnebloemolie die wordt gebruikt om bepaalde groenten te grillen en te frituren. Door het tekort aan zonnebloemolie kocht Ardo onlangs olie in voor 3.000 euro per ton tegenover een gebruikelijke prijs van 800 euro. Het alternatief dat geschikt én duurzaam is, is raapzaadolie. Maar ook dat is twee tot drie keer duurder geworden.

Daarnaast stijgen de kosten voor transport. De kostprijs van een zeecontainer tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten steeg tijdens de coronacrisis van 3.500 tot 8.000 dollar. De afgelopen maand zijn de prijzen opnieuw gestegen.





Laatste nieuws