Ferrero ontdekte al in december salmonella in fabriek
bron: FoodPro Network Belgium
AARLEN - In de Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen werd in december al een salmonellabesmetting ontdekt. De bewerkte chocoladeproducten mochten daarna de fabriek niet meer verlaten, zo laat de fabriek weten in een verklaring aan Belgische media. Hoe het kan dat de afgelopen week toch tientallen mensen met de bacterie besmet raakten, wordt nu onderzocht.
Op 15 december werd salmonella ontdekt in een filter van twee reservoirs met grondstoffen, meldt Ferrero in de verklaring. "De afgewerkte chocoladeproducten, zoals Kinder Surprise-eieren, werden geblokkeerd en mochten de fabriek niet verlaten."
Desondanks raakten in de afgelopen weken tientallen mensen in Europa besmet met salmonella. Die besmettingen werden al snel in verband gebracht met de chocoladeproducten die uit de fabriek in Aarlen kwamen. In Nederland worden tot nu toe twee besmettingen gelinkt aan de Europese uitbraak.
Ferrero riep na het bekend worden van de besmettingen de desbetreffende producten terug. In Nederland werden de chocolade-eieren donderdag teruggeroepen. "We werken samen met winkeliers om ervoor te zorgen dat deze producten niet langer te koop zijn en dat ze worden teruggehaald", aldus Ferrero.
De producent laat weten te onderzoeken hoe de besmette producten toch op de markt konden komen.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan