Kinder Surprise eitjes gelinkt aan Europese salmonella-uitbraak

AARLEN - Na een aantal salmonella-besmettingen worden eitjes van Kinder Suprise in verschillende Europese landen uit voorzorg uit de handel gehaald. De producten zijn afkomstig uit de Belgische fabriek van Ferrero in Aarlen.

In Europa worden 125 salmonella-infecties in verband gebracht met het eten van Kinder Surprise chocoladeproducten uit de Ferrero-fabriek in Aarlen. In België gaat het mogelijk om zestien gevallen, in Nederland om minstens twee. In het Verenigd Koninkrijk zouden er 63 gevallen zijn, in Frankrijk 21, in Ierland 10 en in Zweden 4. Het gaat met name om jonge kinderen, die last hebben van koorts, buikkrampen en diarree.

Salmonellose is een infectie die wel vaker voorkomt en die in de meeste gevallen geneest zonder behandeling, maar bij ernstige symptomen is het aangeraden een arts te raadplegen. Of de chocolade-eitjes van Ferrero inderdaad de oorzaak van de besmettingen zijn, wordt nog onderzocht. Het Belgische Federaal voedselagentschap (FAVV) voert gerichte controles uit bij de producent.

Er volgt een terugroepactie voor vier producten, zegt het FAVV. Kinder Surprise 20 gram en 3 x 20 gram met een vervaldatum (THT) tussen 11 juli en 7 oktober 2022, Kinder Surprise Maxi met een vervaldatum 10 augustus en 10 september 2022, Schoko-Bons met een vervaldatum 10 augustus en 10 september 2022; en Kinder Mini Eggs met een vervaldatum tussen 10 augustus en 10 september 2022.





Laatste nieuws