Louis Dreyfus zet nieuwe bedrijf op voor plantaardige eiwitisolaten
bron: FoodPro Network Belgium
ROTTERDAM - Louis Dreyfus Company gaat een dochterbedrijf opzetten die zich specifiek gaat richten op de handel en verwerking van plantaardige eiwitrijke grondstoffen. In aanloop daar naar toe wordt een onderzoekscentrum voor plantaardige eiwitten opgezet in San Francisco. Onderzoekers gaan zich richten op extractie van plantaardige eiwitten en het ontwikkelen van formuleringen die kunnen worden toegepast in voedsel- en dranken.
Louis Dreyfus wil de voorkeurspartner worden voor voedingsbedrijven die plantaardige eiwitten in hun producten willen verwerken. Het bedrijf verwacht tegen het einde van 2022 op de markt te komen met een eerste reeks isolaten van plantaardige eiwitten die vrij zijn van genetisch gemodificeerde organismen. De eerste focus ligt op afnemers in Noord-Amerika. Op langere termijn wil het bedrijf wereldwijd klanten bedienen.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan