Jumbo krijgt geen vergunning in Denderleeuw

DENDERLEEUW - De gemeente Denderleeuw weigert Jumbo een vergunning voor het openen van een winkel. 

Een jaar geleden werd bekend dat Jumbo de voormalige Alvo Supermarkt Tacos zou vervangen in de Koningin Astridlaan in Denderleeuw. Jumbo zou er het oude winkelpand renoveren, vergroten en heropenen. De supermarktketen was er zelfs al begonnen met het uitvoeren van werkzaamheden, maar die werden stilgelegd omdat er geen omgevingsvergunning was aangevraagd. Dat deed Jumbo inmiddels wel, maar nu weigert het gemeentebestuur die vergunning.

De gemeente Denderleeuw vreest namelijk dat de nieuwe winkel, met zijn verkoopoppervlakte van 1.400 m², een te grote impact zou hebben op de mobiliteit. In de onmiddellijke omgeving bevindt zich een school. Ook is er onvoldoende parkeerruimte voorzien, aldus Het Nieuwsblad. “Jumbo heeft zijn aanvraag duidelijk onvoldoende voorbereid”, aldus het college van burgemeester en schepenen, dat advies inwon bij de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening en de Raad Lokale Economie.

Jumbo heeft de ambitie om honderd winkels te openen in België. Momenteel heeft Jumbo zeventien Belgische winkels. Vergunningstrajecten lopen vaak vertraging op doordat buren en/of concurrenten bezwaar aantekenen.  





Laatste nieuws