33 procent meer omzet voor Just Eat Takeaway

AMSTERDAM - Just Eat Takeaway heeft in 2021 een omzet genoteerd van 5,3 miljard euro. Dat is 33% meer dan in 2020 toen het bedrijf een omzet had van 4 miljard euro. Onder aan de streep noteerde de maaltijdbezorger een min van 1 miljard euro.

De maaltijdbezorger doet vanaf 1 april geen leveringen meer in Noorwegen en Portugal. De resultaten in die landen vielen tegen, meldt Just Eat Takeaway vandaag bij het publiceren van de jaarcijfers. 

De beslissing om niet meer aanwezig te zijn in Noorwegen en Portugal heeft volgens Just Eat Takeaway weinig effect op de bedrijfsresultaten. De maaltijdbezorger maakte in die landen jaarlijks 10 miljoen euro verlies en had er een klein aantal bestellingen.

In totaal boekte Just Eat Takeaway, dat nu actief is in 25 landen, het afgelopen jaar een omzet van 5,3 miljard euro, maar winst maakt het bedrijf nog niet. Het verlies kwam in 2021 uit op 1 miljard euro, tegenover 151 miljoen euro in 2020. Volgens de jaarcijfers ging er meer geld zitten in overnames van bijvoorbeeld Grubhub of Bistro.sk, maar zaten er ook nog kosten vast aan eerdere overnames.

CEO JItse Groen ziet Just Eat Takeaway echter snel winstgevend worden. Een precies moment geeft hij niet, maar in het jaarverslag heeft hij het over "een snelle evolutie naar winstgevendheid". Nu er minder geïnvesteerd hoeft te worden zal het bedrijf naar eigen zeggen snel uit de rode cijfers komen.





Laatste nieuws