Intermarché neemt de winkels van Carrefour Mestdagh over

CHARLEROI - De Franse groep Intermarché neemt de Carrefour Market-winkels van de Waalse groep Mestdagh over. Dat heeft het familiebedrijf vanochtend meegedeeld op een bijzondere ondernemingsraad.

De Franse supermarktgroep Intermarché zou alle vestigingen overnemen. Het gaat om 87 supermarkten. Bronnen hebben dat nieuws gemeld aan persbureau Belga, nadat de directie vanmorgen de vakbonden bijeen heeft geroepen.

In december had de groep Mestdagh al laten weten dat ze de exclusieve samenwerking met Carrefour zou stopzetten vanaf 2023. De overname van Intermarché is verassend: de Franse supermarktgroep is zelf al actief in het Waalse landsgedeelte met 78 supermarkten. Carrefour Mestdagh heeft ook een aantal vestigingen in Brussel en Vlaanderen waar Intermarché tot nu toe nog niet aanwezig was.

In een persbericht licht het bedrijf de beslissing toe: "De familie Mestdagh heeft besloten om een bod van le Groupement Les Mousquetaires voor Intermarché op de aandelen van Mestdagh NV te aanvaarden. Hierdoor ontstaat een grote speler in de distributie in België. De nieuwe groep is goed vertegenwoordigd in het hele land met 87 supermarkten van Mestdagh en 78 winkels van Intermarché België. De groep biedt de consument de voordelen van de gecombineerde slagkracht van de twee groepen."

"Beide bedrijven willen hun gemeenschappelijke waarden, familiaal karakter en kwaliteitsnormen bundelen om Intermarché in België sterker te maken en garanderen op deze manier ook het voortbestaan en de toekomstige groei van de Mestdagh-winkels. Onder voorbehoud van de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten vindt de overname van Mestdagh NV door le Groupement Les Mousquetaires voor Intermarché plaats op 1 januari 2023".





Laatste nieuws