Brabantse vleesveehouder werkt samen met Mosa Meat
bron: FoodPro Network Belgium
SINT-OEDENRODE - Vleesveehouder Leon Moonen uit Sint-Oedenrode werkt samen met het kweekvleesbedrijf Mosa Meat uit Maastricht. Moonen houdt Schotse hooglanders en Limousinkoeien die grazen in natuurgebieden van Staatsbosbeheer en andere terreinbeheerders. De ondernemer levert ook stukjes weefsel van runderen die Mosa Meat benut om vlees te kunnen kweken. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.
Met een iets verdikte naald wordt één gram weefsel uit de bil van een rund gehaald. Het dier wordt daarbij plaatselijk verdoofd. Het biopt gaat vervolgens naar Maastricht, waar het een kweekreactor in gaat. Daar begint de celdeling die de basis vormt voor de vleesproductie via een bioreactor.
Wanneer Mosa Meat groen licht krijgt van de Europese Unie om kweekvlees als nieuw voedingsmiddel op de markt te brengen kan het productieproces op kleinere schaal ook buiten Maastricht plaatsvinden. Het plan is dat er dan op het vleesveebedrijf in Sint-Oedenrode ook twee ‘miniatuurlijnen’ komen waarmee rundvlees gekweekt kan worden.
Foto: Mosa Meat
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan