Unilever waarschuwt voor veel hogere kosten boodschappen

ROTTERDAM - Boodschappen worden al enige tijd flink duurder en dat zal in de nabije toekomst niet minder worden. Unilever waarschuwt dat de kosten van het bedrijf flink oplopen. Afgelopen jaar was ook al sprake van een flinke van de kosten, aldus Unilever bij de bekendmaking van de cijfers over 2021.

"De grootste uitdaging het afgelopen jaar was de dramatische toename van de kosten", zegt Unilever, dat onder meer de merken Unox, Knorr, Robijn, Ola en Lipton produceert.

Van Nestlé is eerder naar buiten gekomen dat het overhoop ligt met Albert Heijn over wie de rekening voor de oplopende grondstof- en energiekosten moet betalen. Kellogg's en Bonduelle zijn in conflict met Jumbo over de prijzen.

Doorgaans betaalt de consument uiteindelijk de rekening en dat is steeds duidelijker te zien in de oplopende inflatie. Unilever zegt dat het bedrijf voor het eerste half jaar "zeer hoge kosteninflatie verwacht". Dit kan in de tweede helft van dit jaar minder worden, maar Unilever houdt daarbij veel slagen om de arm.

Unilever noteerde in 2021 een omzet van 52,4 miljard euro.





Laatste nieuws