Hondenbrokbezorger Just Russel neemt concurrent BuddyBites over

KORTRIJK - De start-up Just Russel neemt zijn Kortrijkse branchegenoot BuddyBites over. Samen willen de bedrijven voor internationale expansie gaan.

Just Russel verkoopt een online gepersonaliseerde maaltijdbox voor uw hond of kat. Beide bedrijven waren naar eigen zeggen elkaars grootste concurrenten, al is er het verschil dat BuddyBites ook verdeeld wordt via een honderdtal dierenwinkels. De focus komt nu op abonnementsformules en bezorging te liggen, want het fusiebedrijf omschrijft zichzelf al als de “HelloFresh voor huisdieren”.

Door de overname ontstaat “het grootste platform voor gepersonaliseerde dierenvoeding in de Benelux”, aldus de eigenaren tegen De Tijd. De start-ups zijn goed voor een jaarlijkse omzet van bijna drie miljoen euro.  

Een algoritme bepaalt wat de juiste voeding is voor elk individueel huisdier op basis van een vragenlijst, waarna vaste, maandelijkse bezorgingen volgen. In Antwerpen en Brussel worden pakketjes kattenbrokken bijvoorbeeld sinds kort door flitsbezorger Gorillas bezorgd. 

Momenteel bereiken Just Russel en BuddyBites 10.000 gezinnen, waarvan 80% in België en 20% in Nederland. Samen willen ze echter voor Europese expansie gaan. De start-ups mikken op een versnelde uitbreiding naar Duitsland, Frankrijk en Italië.





Laatste nieuws