Albert Heijn zet verdere stappen op duurzaamheid

ZAANDAM - Albert Heijn wil ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ Vanuit deze missie neemt Albert Heijn verantwoordelijkheid voor het duurzaam gebruik van de hulpbronnen van de planeet. Sinds 2018 heeft Albert Heijn de eigen CO2-uitstoot met 92% teruggedrongen, mede gerealiseerd door de overstap begin 2021, naar 100% Hollandse windenergie voor alle stroom. Albert Heijn zet nu opnieuw stappen op duurzaamheid. 

Albert Heijn en Eneco eMobility hebben een samenwerkingsovereenkomst bereikt voor de aanleg van elektrische laadpalen bij Albert Heijn-winkels. Nog dit jaar worden er 240 elektrische laadplekken bij winkels geplaatst waar klanten hun auto kunnen opladen. Op deze manier maakt Albert Heijn het voor klanten makkelijker een bewuste keuze te maken om met duurzaam vervoer naar de winkel te komen, naast uiteraard fietsen of lopen. Ook deze energie is volledig duurzame stroom en afkomstig van Hollandse windenergie. 

Daarnaast kondigt de supermarktketen vandaag aan dat alle eigen winkels van Albert Heijn in Nederland en België in 2023 van het gas af zijn. Hiermee wordt een extra CO2-reductie bereikt van 1,8%.

In logistiek en distributie zijn eveneens stappen gezet. Door te investeren in de nieuwste technieken heeft Albert Heijn voor 7 home shop centers, 5 distributiecentra en het hoofdkantoor in Zaandam een BREEAM [Building Research Establishment Environmental Assessment Method] certificaat ontvangen. 

 

Bron: Albert Heijn 





Laatste nieuws