Sligro Food Group presenteert jaarcijfers
bron: FoodPro Network Belgium
VEGHEL - De omzet van Sligro Food Group N.V. over 2021 bedroeg € 1.898 miljoen, dat is een afname van 2,5% ten opzichte van de omzet van € 1.946 miljoen in 2020. De nettowinst over het boekjaar bedraagt € 20 miljoen, een toename van € 90 miljoen ten opzichte van een jaar eerder.
Koen Slippens, CEO: “Onze verwachtingen van vorig jaar ten aanzien van de impact die COVID-19 op onze markten en resultaten in 2021 zou hebben, zijn slechts ten dele uitgekomen. Positief was dat de consument in Nederland en België na de beperkende maatregelen, zoals verwacht, weer massaal horeca, pretparken, theaters en evenementen ging bezoeken. Negatief was de opkomst van de Delta- en later de Omikronvariant waardoor we, tegen onze verwachting in, het sterke herstel dat optrad gedurende de zomer niet konden doorzetten in de tweede jaarhelft. De grilligheid van de besluitvorming en het gebrek aan daadkracht en lerend vermogen bij de overheid hielp daar niet bij.
Jaar op jaar vergelijkingen zijn weinigzeggend in tijden van COVID-19, maar over de afgelopen twee jaar zien we dat we zowel in Nederland als België marktaandeel gewonnen hebben. Onze weerbaarheid als organisatie, vanuit een cultuur vol ondernemerschap en daadkracht, bleek ook in 2021 groot. We hebben ontzettend veel respect voor de wijze waarop en de snelheid waarmee onze collega's en onze klanten steeds zijn ingesprongen op de nieuwe ontwikkelingen rond COVID-19. Vanuit die sterke basis kijken we met veel vertrouwen naar de toekomst.
De kostenbesparingen en beperkingen in onze investeringsagenda hebben ervoor gezorgd dat we ook bij een lager omzetniveau winstgevend zijn en onze schuldpositie verder hebben kunnen terugdringen. Dit jaar hebben we daarbij ook weer gebruik gemaakt van de steunprogramma's vanuit de overheid. Door de bijbehorende voorwaarden kunnen we over 2021 geen dividend uitkeren."
Download het volledige persbericht met de jaarcijfers hier
Bron: Sligro
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan