Nog steeds lege schappen bij Albert Heijn vanwege ruzie over prijzen met Nestlé

ZAANDAM - Albert Heijn en Nestlé zijn nog altijd in conflict over de prijzen van de producten van Nestlé. Als gevolg daarvan zijn bepaalde artikelen van de producent al enige tijd niet te verkrijgen bij de supermarktketen.

Een woordvoerder van Albert Heijn bevestigd aan Nu.nl dat er wel gesprekken gaande zijn, maar de producten zijn nog niet terug in het schap. Albert Heijn bracht ruim een week geleden naar buiten dat Nestlé, de producent van onder meer Nescafé, KitKat en Maggi, de prijzen flink wilde verhogen. Albert Heijn vond de prijsstijging, naar eigen zeggen met 20%, niet voldoende onderbouwd.

De gesprekken, die op reguliere basis plaatsvinden tussen leveranciers en afnemers over prijzen en producten, zorgden vooralsnog niet voor een oplossing. Nestlé leverde daarna geen nieuwe producten meer, wat heeft geleid tot lege schappen in de supermarkten van Albert Heijn.

"We zijn in gesprek met Nestlé, maar ik kan niet vooruitlopen op de uitkomst", aldus een woordvoerder van Albert Heijn tegen Nu.nl. "Uiteraard hopen we er zo snel mogelijk uit te komen en dat we de producten van Nestlé weer hebben."

Eerder liet Nestlé weten dat de bewering van Albert Heijn dat het zou gaan om prijsverhoging van 20% "verre van correct" is.





Laatste nieuws