Nestlé investeert in Living Income plan voor cacaoketen

VEVEY - Nestlé wil kinderarbeid binnen de cacaoketen aanpakken, het inkomen van cacaoboeren vergroten en cacao volledig traceerbaar te maken. De Zwitserse voedingsgigant presenteerde vandaag haar 'Living Income' plan. Tot 2030 zal Nestlé daar circa 1,25 miljard euro in investeren.

Met de nieuwe aanpak van Nestlé worden cacaoboeren niet alleen beloond voor de kwantiteit en kwaliteit van de cacaobonen die ze produceren, maar ook voor hun positieve bijdrage aan het milieu en de lokale gemeenschap, aldus Nestlé in een persbericht.

De extra beloningen voor cacaoboeren via het 'Living Income' plan komen bovenop de premie die door de regeringen van Ivoorkust en Ghana zijn ingevoerd, en die Nestlé betaalt, en de premies die Nestlé biedt voor gecertificeerde cacao. Deze cacao wordt onafhankelijk getoetst op basis van de Rainforest Alliance Sustainable Agriculture Standard.

Na positieve resultaten van een eerste pilot in 2020 met 1.000 boeren in Ivoorkust, gaat Nestlé dit jaar het programma uitbreiden met nog eens 10.000 gezinnen uit dat land. In 2024 wordt het programma uitgebreid naar Ghana. Daarna worden de resultaten van de testfase beoordeeld en waar nodig aangepast. Hierna wordt het programma uitgerold naar alle cacaoboeren in de wereldwijde toeleveringsketen van Nestlé. Dit proces moet tegen 2030 afgerond zijn.

Als onderdeel van het programma, gaat Nestlé de wereldwijde inkoop van cacao aanpassen, zodat deze volledig traceerbaar is vanaf de teeltlocatie van de cacaobonen tot aan de fabriek. Het Zwitserse voedingsconcern gaat een reeks producten introduceren met cacao uit het 'Living Income' plan. Dit begint in 2023 met een selectie van KitKat-producten.





Laatste nieuws