'Unilever wil enkele duizenden banen schrappen'

LONDEN - Unilever zou duizenden banen willen schrappen, aldus bronnen. Het gaat daarbij met name om managementfuncties op regionaal- en divisieniveau. Wereldwijd zijn er circa 150.000 mensen werkzaam voor Unilever. Met de reorganisatie wil de top van het concern het innovatieproces binnen het bedrijf versnellen, aldus Bloomberg.

Analisten leggen een link tussen de geplande maatregelen binnen Unilever en het feit dat de activistische aandeelhouder Nelson Peltz onlangs een belang in het concern heeft genomen. Unilever wil niet op de geruchten reageren.

Update 15.21: 

Unilever gaat zich voortaan volledig richten op schoonheidsproducten, shampoo en deodorant, was- en schoonmaakmiddelen, voedingsmiddelen en ijsjes.

Hanneke Faber gaat de voedingsmiddelentak van Unilever leiden, terwijl Peter ter Kulve aan het hoofd blijft van de divisie die verantwoordelijk is voor was- en schoonmaakmiddelen. Conny Braams maakt als Chief Digital & Marketing Officer ook deel uit van de top van het bedrijf.

De versimpeling van de structuur binnen Unilever heeft zoals gezegd gevolgen voor het aantal managementfuncties. Unilever gaat verder met 15% minder senior managers en 5 procent minder junior managers.





Laatste nieuws