Pringles en cornflakes tijdelijk niet in Jumbo-schappen

VEGHEL - Producten van levensmiddelenfabrikant Kellogg's zijn momenteel beperkt beschikbaar bij Jumbo. Ook online zijn de producten tijdelijk niet leverbaar. Het gaat onder andere om Pringles-chips en de ontbijtgranen van Kellogg's. Over de exacte reden dat de schappen leeg zijn doen beide partijen geen mededelingen.

Of de lege schappen bij de supermarktketen te maken hebben met meningsverschillen over prijzen, wil Jumbo niet zeggen. Wel zegt Jumbo dat het veelvuldig geconfronteerd wordt met prijsstijgingen van leveranciers en dat het daar niet altijd in meegaat.

"Op basis van feiten en analyses bekijken we of een prijsstijging reëel is en te rechtvaardigen is vanuit hogere kosten voor grondstoffen, transport en/of energie", aldus een woordvoerder van Jumbo tegen Nu.nl.

"We begrijpen dat leveranciers veranderingen in deze kosten verwerken in hun prijzen. Maar we zien ook dat er leveranciers zijn die het argument van inflatie gebruiken om hun marges te verhogen." Het bedrijf noemt dat onwenselijk. "De prijsstijgingen van leveranciers berekenen we overigens niet zomaar door aan de klant."

Over de inhoud van de gesprekken tussen Kellogg's en Jumbo willen beide partijen niks zeggen. Wel zegt Kellogg's samen met Jumbo te werken aan een oplossing voor het probleem.

De kwestie doet denken aan die tussen Albert Heijn en Nestlé. Tussen beide bedrijven is onenigheid over voorgestelde prijsverhogingen van de Zwitserse voedingsgigant.





Laatste nieuws