KFC heeft in Australië last van aanvoerproblemen kippenvlees
bron: FoodPro Network Belgium
MELBOURNE - KFC ziet zich in Australië genoodzaakt tijdelijk een aantal items van het menu te halen. Pluimveebedrijven kampen met personeelstekorten doordat te veel medewerkers zijn besmet met het coronavirus of in quarantaine moeten. Hierdoor krijgt KFC niet genoeg kippenvlees aangeleverd. Eerder had McDonald's in Japan te maken met een tekort aan aardappelen voor friet.
In een verklaring heeft de Australische divisie van KFC zich verontschuldigd voor de tekorten. Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf zegt hard te werken aan een oplossing, maar verwacht de komende weken nog last te houden van tekorten.
Inghams Group
Het beursgenoteerde Inghams Group, een van de grootste pluimveeslachters van het land, waarschuwde dat het minder kan produceren door gaten in de roosters. Naar verluidt is KFC een belangrijke klant van dat bedrijf.
De landelijke koepel van pluimveeverwerkers, de Australian Chicken Meat Federation (ACMF), schat dat de meeste grote kippenvleesverwerkers de helft van het benodigde personeel moeten missen door coronabesmettingen en quarantaines. Vooral sterk bewerkte stukken vlees, zoals fijngesneden of uitgebeende kip, zijn moeilijker aan te leveren. Daarnaast is het transport van het vlees lastiger geworden door personeelstekorten.
"Er lopen genoeg kippen rond op de boerderijen, maar er zijn simpelweg te weinig mensen om ze te vangen, verwerken en distribueren", aldus ACMF-directeur Vivien Kite.
Quarantaineregels voor personeel in de voedingsmiddelenindustrie versoepeld
Door de tekorten aan vlees hebben sommige Australische staten de quarantaineregels voor personeel in de voedingsmiddelenindustrie versoepeld. Mensen die in contact zijn geweest met een besmette persoon kunnen daar weer aan het werk wanneer ze geen symptomen hebben en volledig zijn gevaccineerd.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan