Is er een nieuw bod van Auchan op Carrefour in de maak?

CROIX - De Franse supermarktketen Auchan zou met de steun van een aantal investeerders een nieuw bod voorbereiden op zijn concurrent Carrefour. Het eveneens Franse Carrefour blokte een eerdere overnamepoging drie maanden geleden af.

Volgens De Tijd, dat zich baseert op berichtgeving van Bloomberg en Les Echos, is Auchan van plan een nieuw bod te doen op Carrefour. De supermarktketen zou bereid zijn om 23,50 euro per aandeel te betalen. Daarbij zou de eigenaarsfamilie Mulliez de steun krijgen van investeringsmaatschappijen CVC, KKR en CD&R.  

In de herfst van vorig jaar deed Auchan al eens een poging om Carrefour in te lijven. Toen ging het om een bod van 21,50 euro, dat gedeeltelijk in aandelen betaald zou worden. Carrefour sloeg het bod af, maar in december doken alweer geruchten op over nieuwe gesprekken tussen de familiale grootaandeelhouders van beide bedrijven.

Samen zouden beide retailers afgetekend marktleider worden in Frankrijk. Het is dan ook maar de vraag of de concurrentiewaakhond een overname of fusie zomaar zou goedkeuren.





Laatste nieuws