Thuisverbruik van vers vlees in België neemt toe
bron: FoodPro Network Belgium
SCHAARBEEK - In België is de dalende trend in het verbruik van vlees gestopt en was er in de periode tussen juli 2020 en juni 2021 een stijging. Het verbruik van vers vlees nam met 3,6% toe, zo blijkt uit cijfers van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Het thuisverbruik van vis, week- en schaaldieren en vleesvervangers steeg overigens nog iets sterker.
Het thuisverbruik van rundvlees nam toe tot 4,6 kilo per hoofd van de bevolking. Voor kalfsvlees bleef het thuisverbruik stabiel op 0,6 kilo per persoon. Het gebruik van varkensvlees steeg met 7% tot 5,7 kilo per capita. In gemengde vleesproducten bleef het verbruik stabiel op 6,4 kilo. De aankopen voor thuisverbruik van vers pluimveevlees en wild stegen van 9 naar 9,7 kilo per hoofd van de bevolking. Het gebruik van kip groeide met 7,1%.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan