FrieslandCampina overweegt verkoop van kindervoedingsmerk Friso

AMERSFOORT - FrieslandCampina zou van plan zijn het kindervoedingsmerk Friso te verkopen. De verkoop zou de zuivelcoöperatie een bedrag van circa 2 miljard euro kunnen opleveren. Zakenbank JPMorgan staat FrieslandCampina bij in het verkoopproces. De bank heeft verschillende potentiële kopers benaderd, waaronder private equity-bedrijven en strategische kandidaten. Het officiële proces zal waarschijnlijk begin januari van start gaan, aldus Reuters

Een woordvoerder van FrieslandCampina wil alleen melden dat het bedrijf onderzoek doet naar 'strategische opties' voor het merk Friso. Aangezien grote, belangrijke markten voor kindervoeding, met name China, zich momenteel snel ontwikkelen, is het doel van dit strategisch evaluatieproces ervoor te zorgen dat de activiteiten met het merk Friso in de toekomst optimaal kunnen blijven groeien. 

Het merk Friso is te koop in meer dan 25 landen in Europa, Azië, en het Midden-Oosten. Friso produceert onder andere Friso Mum, Friso Gold en Friso Prestige. In het verslag over de eerste helft van 2021 werd gemeld dat de omzet van de divisie waar Friso deel van uitmaakt, met 14,9% afnam tot 516 miljoen euro, terwijl de bedrijfswinst daalde met 84,2%.

De zuivelcoöperatie schreef de omzetdaling toe aan de sluiting van de grens tussen Hong Kong en het vasteland van China, toegenomen concurrentie van binnenlandse spelers in China en een negatieve prijsontwikkeling als gevolg van de dalende dollar en gestegen grondstofprijzen. Met name de verkoop van Friso Gold op het vasteland van China en Hong Kong is afgenomen. De omzet van Friso Prestige, de formule in het ultra-premium segment, groeide echter in China.





Laatste nieuws