Amazon gaat boodschappen bezorgen voor andere supermarkten

LONDEN - In zowel Europa als de Verenigde Staten zou Amazon vanaf volgend jaar boodschappen gaan bezorgen voor andere supermarktketens. 

Britse consumenten met een Prime-abonnement kunnen al een tijdje de boodschappen die ze online bestellen bij supermarktketens Morrisons en Co-op nog dezelfde dag laten bezorgen door bezorgers van Amazon Flex. De bezorgdienst onder de naam Amazon Fresh Marketplace, zou de retailgigant volgend jaar willen uitbreiden naar andere Europese landen en ook naar de VS.

Meer details over de plannen wil Amazon nog niet kwijt. Wel gaf Amazon een reactie aan Engadget: "Onze focus ligt op het bieden van de best mogelijke ervaring aan Amazon-klanten wanneer het gaat om boodschappenbezorging, of dat nu is van Amazon Fresh, Whole Foods Market of van lokale winkels zoals Bartell's in Seattle, Morrisons in Londen of Monoprix in Parijs," aldus een woordvoerder.

"Partnerships met andere foodretailers stellen meer klanten in staat om online te winkelen en stellen ons in staat om Amazon Prime-leden meer keuze, waarde en gemak te bieden, terwijl onze partners profiteren van een grotere zichtbaarheid van hun selectie en service."

Met het nieuwe boodschappenplatform zou Amazon de concurrentie aangaan met flitsbezorgers zoals Gorillas en Flink en met de Amerikaanse personalshopperdienst Instacart.

 

Foto: Amazon Fresh winkel in Londen





Laatste nieuws