Vleesconsumptie in de EU neemt komende 10 jaar licht af
bron: FoodPro Network Belgium
BRUSSEL - De Europese Commissie heeft vorige week de EU Agricultural Outlook 2021-2031 gepresenteerd. Naar verwachting zal de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking in de Europese Unie 67 kilo bedragen in 2031. Dat is 2,4 kilo minder dan de consumptie in 2018. Wereldwijd wordt er door de Europese Commissie wel een groei van de vleesconsumptie voorzien van gemiddeld 1,4% per jaar.
De Europese Commissie verwacht dat het aandeel van export van de EU in de wereldhandel in vlees zal afnemen van 20% nu naar 17% in 2031. Er zal minder vlees vanuit de Europese Unie richting Azië gaan. Binnen Europa verwacht de Europese Commissie ook een verschuiving in de vleesconsumptie, waarbij er minder rund- en varkensvlees wordt gegeten en meer kip.
Duurzaamheid wordt een zwaarder wegende factor voor de consument die vlees koopt. Daarnaast wordt er een toename voorzien in vraag naar gemaksproducten wat gepaard zal gaan met een verschuiving in bestedingen voor vers vlees naar meer bewerkte vleesproducten en -bereidingen.
Vleesvervangers hadden in vergelijking tot vlees in 2020 ongeveer een marktwaarde van 1%. Deze markt zal groeien, maar in vergelijking tot de vleesmarkt ook in 2031 nog relatief bescheiden zijn.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan