Aldi test same-day delivery

ZURICH - Aldi Süd start in Zwitserland een test waarbij bestelde boodschappen nog dezelfde dag geleverd worden. De discounter breidt zo ook zijn online aanbod uit.

Klanten van Aldi in Zurich kunnen gebruik maken van de nieuwe dienst Aldi Now. Aldi belooft dat bestellingen geplaatst voor 11.30 nog dezelfde dag geleverd worden.  Het gaat om een lokaal proefproject met same-day delivery, in samenwerking met de bezorgstart-up Annanow. 

De nieuwe service van Aldi is vooral een uitbreiding op het bestaande online aanbod. Tot op heden konden Zwitsers via de webshop Aldi Liefert alleen non-foodartikelen uit de folders online bestellen en thuis laten bezorgen. In de nieuwe webshop is een ruime selectie van het standaardassortiment van Aldi te vinden.

“Met onze nieuwe bezorgdienst zijn wij erin geslaagd een digitaal aanbod op zinvolle wijze te koppelen aan onze winkels”, aldus Zwitsers topman Jérôme Meyer van Aldi tegen Blick. Gratis is de ‘expreslevering’ niet: voor bestellingen van minimum 50 Zwitserse frank (circa 50 euro) kost bezorging 4,5 à 9,5 euro. 

Aldi wil zich steeds meer profileren als allround supermarktketen, die ook online kan concurreren met andere grote spelers. Aldi Süd werkt in het Verenigd Koninkrijk ook al samen met Deliveroo voor het bezorgen van boodschappen.





Laatste nieuws