Israëlische start-up produceert plantaardige zoetstof
bron: FoodPro Network Belgium
TEL AVIV - De Israëlische start-up B.T. Sweet lanceert met Cambya een nieuwe plantaardige zoetstof die geschikt is voor verwerking in diverse voedingsproducten en dranken.
B.T. Sweet werd in 2019 opgericht met als doel om de suikerinname te reduceren via een volledig op natuurlijke plantaardige ingrediënten gebaseerde zoetstof. Cambya is volgens het bedrijf volledig gelijkwaardig aan suiker, zowel in zoetheid als in textuur.
B.T. Sweet claimt dat het de zoetstof suiker 1 op 1 kan vervangen. Het product kan worden verwerkt in droge en vloeibare producten en zowel in koude als warme producten. Cambya is daarnaast rijk aan oplosbare vezels. Momenteel wordt Cambya door verschillende bedrijven getest. De zoetstof wordt in een fabriek in Europa geproduceerd.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan