Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug 2022 06:05
bron: FoodPro Network Belgium
bron: FoodPro Network Belgium
MUNCHEN - De Duitse startup QOA werkt aan chocolade waarin geen cacao wordt verwerkt. Het bedrijf wist onlangs voor 6 miljoen dollar kapitaal op te halen bij investeerders.
Het bedrijf wil hiermee een pilotfabriek realiseren in München. Ook wil QOA het geld gebruiken om extra mensen in dienst te nemen.
QOA past voor de productie van cacaoloze chocolade een fermentatietechnologie toe waarbij gebruik wordt gemaakt van granen en een mix van bacteriën. De producten van QOA zijn zuiver plantaardig en bevatten geen conserveermiddelen.
In 2022 hoopt het bedrijf de eerste producten op de markt te brengen.
Foto: Sara Marquart (CO-FOUNDER & CTO) en Maximilian Marquart (CO-FOUNDER & CEO)
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan