Nestlé wil in Servië vleesvervangers produceren
bron: FoodPro Network Belgium
SURCIN - Nestlé heeft plannen om in Surcin aan de rand van Belgrado een fabriek te bouwen voor de productie van vleesvervangers. Deze fabriek zal plantaardige alternatieven voor vlees gaan produceren. De producten zijn gebaseerd op soja, gluten, koolzaadolie, gistextracten, bloem, azijn en water, met een toevoeging van smaakstoffen.
De Zwitserse producent is al aanwezig in Surcin. Momenteel wordt er een bestaand distributiecentrum van Nestlé grondig gerenoveerd. De uitbreiding van de productiecapaciteit zal er de komende jaren worden voortgezet. Voor de productie van vleesvervangers wordt onder andere geïnvesteerd in extrusietechnieken, snijden, vormen, paneren, het bakken van halffabrikaten, invriezen en verpakken.
Foto: Nestlé, plantaardige cheeseburger
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan