Carrefour wil klimaatneutraal zijn in 2040

PARIJS - Carrefour grijpt de Klimaatconferentie in Glasgow aan om de eigen klimaatambities scherper te stellen. De supermarktketen wil nu klimaatneutraal zijn tegen 2040 door met name de CO2- uitstoot aan de bron te verminderen.

Vorig jaar al legde de Franse retailgigant zich nieuwe klimaatdoelstellingen op om de opwarming van de aarde tegen 2100 te beperken tot minder dan 2°C. Het plan van Carrefour was om een vermindering van de CO2-uitstoot met 30% tegen 2030 en met 55% tegen 2040 te realiseren. 

Hoewel Carrefour voorligt op dat schema, scherpt het de eigen klimaatambities nu opnieuw aan. De supermarktketen speelt daarmee ook in op de verwachtingen van burgers en consumenten. "De Carrefour-groep is zich bewust van haar pioniersrol in de detailhandel en heeft zich tot doel gesteld om tegen 2040 klimaatneutraliteit te bereiken”, aldus Carrefour in een persbericht.

Om het nieuwe doel te bereiken wil Carrefour de CO2-uitstoot van zijn activiteiten aan de bron zoveel mogelijk verminderen via verschillende maatregelen. Het bedrijf wil tegen 2030 alleen nog 100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken en het eigen energieverbruik met 27,5% terugdringen.

De uitstoot door het gebruik van koelmiddelen moet tegen 2040 met 80% dalen. Carrefour zal daartoe alle koelmeubels met schadelijke fluorkoolwaterstoffen vervangen door nieuwe installaties die CO2 gebruiken.





Laatste nieuws