Voormalige vakkenvuller Hajir Hajji wordt hoogste baas bij Action

ZWAAGDIJK - Hajir Hajji wordt de nieuwe CEO van Action. Hajji begon 24 jaar geleden als 17-jarige winkelmedewerker bij Action en was toen onder meer vakkenvuller en caissière. De nu 41-jarige Hajji is sinds 2011 lid van de directie van het van oorsprong Nederlandse Action.

De nieuwe CEO zal zich de komende jaren richten op plannen om Action duurzamer te maken en meer online te verkopen. Action heeft geen noemenswaardige webwinkel, maar werd door de coronacrisis 'gedwongen' om meer online te doen.

Hajji werkte de afgelopen drie jaar als commercieel directeur en was in die functie verantwoordelijk voor de inkoop en marketing en ook al voor de nieuwe speerpunten e-commerce en duurzaamheid.

Hajir Hajji: “Action is een geweldig bedrijf met een sterke formule en een unieke cultuur. Nu we weer een volgende fase van groei en ontwikkeling ingaan, wil ik voortbouwen op onze prestaties uit het verleden en met onze 65.000 toegewijde medewerkers en onze partners de kansen van de toekomst gaan verkennen. Ik wil Sander bedanken voor zijn bijdrage aan het bedrijf gedurende zijn tijd als CEO, voor onze samenwerking en voor zijn hulp mij voor te bereiden op mijn nieuwe rol. En ik wil de Board bedanken voor hun vertrouwen in mij en het gehele Action team.”

Op 1 januari wordt Hajji formeel CEO, onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van Action. Hajji wordt de opvolger van Sander van der Laan, die tot eind maart aanblijft om "voor een soepele overdracht te zorgen".

Van der Laan was sinds 2015 topman van Action. Onder zijn leiding is het bedrijf gegroeid van 655 winkels in zes landen naar bijna 1.900 winkels in negen landen. Action heeft meer dan 65.000 mensen in dienst en noteerde vorig jaar een omzet van bijna 5,6 miljard euro.





Laatste nieuws