Tesco gaat samenwerken met Gorillas

LONDEN - Tesco en flitsbezorger Gorillas gaan samenwerken voor de supersnelle bezorging van boodschappen in het Verenigd Koninkrijk.

Gemeenschappelijke magazijnen

Het gaat in eerste instantie om een pilot die start in de Tesco-winkel in Thornton Heath (Zuid-Londen) en later wordt uitgebreid naar andere winkels. Bijzonder aan de samenwerking is dat beide partners in elk van die Tesco-winkels kleine gemeenschappelijke magazijnen zullen opzetten, van waaruit de snelle leveringen zullen plaatsvinden.

Tesco: aanvulling op reeds bestaande dienstverlening

Tesco levert momenteel al in 99,8% van de postcodes in het Verenigd Koninkrijk en de Britse retailer bezit ook al ruim 400 afhaalpunten voor online boodschappen. Tesco ziet de nieuwe samenwerking als een belangrijke en gebruiksvriendelijke aanvulling op de reeds bestaande online dienstverlening, aldus Charged Retail.

“Het idee dat we onze klanten in slechts tien minuten kunnen bereiken, is echt opwindend", aldus CEO Jason Tarry van Tesco UK. "We zijn vastbesloten om het voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken, zodat ze kunnen winkelen wanneer en hoe ze maar willen.”

Ook COO Adrian Frenzel van Gorillas is erg blij met de samenwerking. “Dit co-locatiepartnerschap zal ongekende waarde brengen voor onze klanten in het Verenigd Koninkrijk, die nu de mogelijkheid hebben om binnen enkele minuten het beste van Tesco geleverd te krijgen dankzij Gorillas."





Laatste nieuws