Starbucks noteert recordomzet

SEATTLE - De omzet van Starbucks is het afgelopen kwartaal wereldwijd met 31 procent gestegen tot een record van 8,1 miljard dollar, omgerekend zo'n 7 miljard euro.

Starbucks heeft afgelopen kwartaal naar eigen zeggen goede zaken gedaan op thuismarkt Verenigde Staten. Ook in veel andere landen profiteerde Starbucks van versoepelingen van coronamaatregelen en het economisch herstel. Maar in China ging het minder goed met de verkopen.

Net zoals bijvoorbeeld McDonald's had Starbucks daar last van een heropleving van het aantal coronabesmettingen. Daarom werden er in China weer lockdowns ingesteld en haalden Chinezen minder producten bij Starbucks.

In de VS zagen vestigingen die al langer dan een jaar bestaan hun verkopen met 22% stijgen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Vergeleken met het niveau van twee jaar geleden, dus voor de coronacrisis, was sprake van een stijging van 11%.

Onder aan de streep hield Starbucks 1,8 miljard dollar winst over, tegenover iets minder dan 393 miljoen dollar een jaar geleden. Het resultaat van Starbucks stond destijds nog flink onder druk door de eerste coronalockdowns.





Laatste nieuws