Barry Callebaut opent 's werelds grootste chocolademagazijn in Lokeren
bron: FoodPro Network Belgium
LOKEREN - Barry Callebaut heeft zijn nieuwe distributiecentrum ‘The Chocolate Box’ geopend. Het is het grootste chocolademagazijn ter wereld en zal dienst doen als globale logistieke hub voor alle verpakte chocoladeproducten die het bedrijf produceert in de fabrieken in Halle en Wieze.
Investering van 100 miljoen euro
Aan The Chocolate Box hangt een prijskaartje van 100 miljoen euro. Het is meteen de grootste investering ooit van Barry Callebaut in zijn operationele netwerk. Het nieuwe magazijn moet de wereldwijde logistieke activiteiten van de chocoladeproducent verder optimaliseren. De locatie langs de E17 in Lokeren, vlak bij de Antwerpse haven, laat ook toe om klanten wereldwijd nog sneller te bedienen.
Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 60.000 m². De volledig geautomatiseerde high bay van 41 meter hoog biedt plaats voor 125.000 pallets, die opgeslagen kunnen worden bij een constante temperatuur van 18 °C.
Duurzaamste chocolademagazijn ter wereld
The Chocolate Box is niet alleen het grootste, maar ook het duurzaamste chocolademagazijn ter wereld. Het gebouw kreeg een BREEAM Outstanding-certificaat en behaalde daarmee de hoogste duurzaamheidsscore voor logistieke gebouwen.
"The Chocolate Box is een echte mijlpaal voor Barry Callebaut”, aldus CEO Peter Boone. “Vanuit Lokeren worden alle verpakte chocoladeproducten, voornamelijk onder ons Belgische chocolademerk Callebaut, verzonden naar de rest van de wereld. The Chocolate Box is een mooi voorbeeld van onze slimme groeistrategie waarbij we inzetten op meer efficiëntie, zodat we onze klanten op een duurzamere manier kunnen bedienen."
Foto: Barry Callebaut
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan