EFSA beoordeelt mungbooneiwit als veilig
bron: FoodPro Network Belgium
PARMA - Op verzoek van de Europese Commissie heeft het panel voor voeding, nieuwe voedingsmiddelen en voedselallergenen van de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA een advies uitgebracht over het mungboon-eiwit als nieuw voedingsmiddel. Het panel oordeelt dat het mungbooneiwit veilig is bij de voorgestelde gebruiksvoorwaarden. Hierover bericht de EFSA op haar website.
Het mungboon-eiwit wordt geëxtraheerd uit zaden van de plant Vigna radiata. De eiwitten uit de mugboon kunnen gebruikt worden als voedselingrediënt. De eiwitten uit de mugboon zijn goed verteerbaar en bevatten voldoende hoeveelheden van de meeste essentiële aminozuren, maar slechts beperkte hoeveelheden zwavelhoudende aminozuren.
De cumulatieve blootstelling aan de geanalyseerde mineralen is geen reden tot zorg. De gerapporteerde waarden voor de niveaus van antinutritionele factoren zijn vergelijkbaar met die in andere voedingsmiddelen. De aanvrager heeft geen toxicologische onderzoeken overgelegd, maar het panel van de EFSA acht een toxicologisch onderzoek ook niet vereist.
Laatste nieuws
-
20 sep JDE Peet's vreest problemen door ontbossingswet EU
-
20 sep Veel variatie in hoe vleesvervangers scoren qua gezondheid
-
20 sep Confiturenproducent maakt ambachtelijk koken mogelijk met Aptean Food & Beverage ERP
-
19 sep Rabobank: Chocoladeprijzen gaan verder omhoog
-
19 sep Fonterra investeert in extra opslagcapaciteit voor kaas
-
19 sep Plantaardige vervanger van vloeibaar ei is klaar voor opschaling
-
19 sep Food & Beverage ERP-oplossingen vergelijken en je bedrijf voorbereiden op een implementatie
-
18 sep Europarlement blokkeert verruiming gifstoffen bij importvoedsel
-
18 sep Europese Investeringsbank leent 20 miljoen euro aan Deense start-up MATR Foods
-
18 sep 7 Tips voor het opstellen en onderhouden van een kwaliteitshandboek
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan