Nestlé, AAK en Musim Mas strijden tegen ontbossing

VEVEY - Nestlé, palmolieconcern Musim Mas en AAK, een producent van oliën op plantaardige basis uit Zweden, zijn een samenwerkingsverband aangegaan om de ontbossing buiten de palmolieconcessiegebieden in Atjeh, Indonesië, aan te pakken.

Het vijfjarenprogramma zal een positief effect hebben op circa 1.000 onafhankelijke kleine boeren. AAK en Nestlé zullen in eerste instantie financiering verstrekken voor de eerste twee jaar van het programma waarin kleine boeren zullen worden ingeschreven in het programma voor kleine boeren van Musim Mas.

Met een "train de trainer"-aanpak zullen overheidsvoorlichters worden opgeleid in goede landbouwpraktijken en NDPE (No Deforestation, No Peat, and No Exploitation). De voorlichters zullen op hun beurt kleine palmolieboeren opleiden.

De verwachte resultaten van het programma zijn hogere opbrengsten en inkomsten voor de kleine boeren, waardoor zij minder geneigd zullen zijn beschermde gebieden te gebruiken om zo hun inkomen te verhogen. Aangezien het grootste deel van de ontbossing in Atjeh buiten de plantageconcessiegebieden plaatsvindt, zijn dit soort programma's van vitaal belang.





Laatste nieuws