Carrefour opent eigen Amazon Go-variant in Dubai

DUBAI - Carrefour heeft in de Mall of the Emirates in Dubai zijn eerste kassaloze winkel geopend. De Franse retailgigant werkt, net zoals Amazon Go, met cameraherkenning. 

In de Carrefour City-winkel in Dubai houden 97 camera’s iedere klant en elke beweging in de gaten. De camera's vervangen de klassieke kassa’s en hun medewerkers. De slimme camera’s kunnen producten identificeren, houden de voorraden bij en volgen de bewegingen van klanten.

Het is de eerste kassaloze supermarkt van Carrefour die met cameraherkenning werkt. Carrefour opende eerder al wel winkels waar klanten niet langs de kassa hoeven, maar dan moesten ze hun producten nog wel zelf scannen. 

Klanten krijgen toegang tot de winkel wanneer ze de specifieke MAF Carrefour App op hun smartphone hebben, met MAF als afkorting van winkelcentrumuitbater Majid Al Futtaim. 

Majid Al Futtaim is voor de AI-technologie een samenwerking aangegaan met de van oorsprong Chinese technologiespeler Aifi, die ook verantwoordelijk is voor de onbemande winkels van Wundermart en AH to go. Aifi benadrukt dat klanten in de winkel geïdentificeerd worden aan de hand van hun 'lichaamsstructuur', maar dat er geen sprake is van gezichtsherkenning of het bewaren van biometrische gegevens.

“De winkel betekent een enorme sprong voorwaarts voor de retail in de Verenigde Arabische Emiraten en de regio”, aldus CEO Hani Weiss van Majid Al Futtaim Retail in een persbericht. Er zouden al plannen zijn om het concept in andere Carrefour-winkels te lanceren in de regio.

 

Foto: Majid Al Futtaim





Laatste nieuws