Lidl zet samenwerking met Sonja Bakker voort ondanks plagiaatbekentenis

HUIZEN - Lidl zet de samenwerking met Sonja Bakker voort. De supermarktketen, die sinds acht jaar boeken en recepten uitbrengt met Bakker, ziet ondanks de bekentenis van receptplagiaat geen aanleiding om een punt te zetten achter de samenwerking met de dieetboekenauteur. Dit laat Lidl aan Nu.nl weten.

"Het nieuws gaat over plagiaat van recepten op de socialemediakanalen van Sonja Bakker. Voor zover wij nu weten, is het daartoe beperkt", aldus Lidl in een reactie.

"Er is op dit moment dan ook geen aanleiding om enige verandering te brengen in de prettige samenwerking die wij met Sonja Bakker al enkele jaren hebben."

Lidl en Bakker begonnen hun samenwerking in 2013. Sindsdien brengt de auteur regelmatig boeken en recepten uit die zij heeft gemaakt voor de supermarktketen. 

Bakker gaf woensdag in een interview met De Telegraaf toe dat er binnen haar bedrijf plagiaat is gepleegd. Een medewerker nam recepten van concurrenten over en plaatste deze op Instagram. De toedracht van het plagiaat wordt nog onderzocht, maar Bakker zegt dat ze hoe dan ook eindverantwoordelijk is.





Laatste nieuws